banner
Ερωτήσεις?   +30.2622027374-375   info@panagiotopoulos.gr

Ποιά κεραμίδια να διαλέξω;

confusedΠολλές φορές, οι πελάτες μας που αναζητούν το καλύτερο για να κατασκευάσουν την νέα τους κεραμοσκεπή, έρχονται σε εμάς με διάφορα ερωτήματα, σχετικά με την ποιότητα των κεραμιδιών, και ερχόμαστε στην ευχάριστη θέση να τους εξηγήσουμε τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των κεραμιδιών “Παναγιωτόπουλος”, και τα πλεονεκτήματα που αυτά έχουν.
Πολλοί δυστυχώς είναι “παθόντες” από κεραμίδια άλλων εταιρειών, υποδεέστερης ποιότητας, και, είτε αναζητούν το καλύτερο για την αντικατάσταση της κεραμοσκεπής τους επιλέγοντας εύκολα πλέον τα δικά μας προϊόντα, είτε είναι εξαιρετικά δύσπιστοι πλέον προς τα κεραμικά υλικά.
Τέλος, άλλοι είναι παραπληροφορημένοι σχετικά με θέματα ποιότητας των κεραμιδιών, οπότε είναι μια ευκαιρία να αποκαταστήσουμε την πραγματικότητα, στις σωστές της διαστάσεις.

Ποια κεραμίδια να διαλέξω;

 

  • Τα κεραμίδια που δίνουν εγγύηση πολλών ετών για αντοχή στον πάγο, στον χρόνο και στην καμπτική τους αντοχή. Τα κεραμίδια προδιαγραφών.

Γνωρίζετε ότι τα κεραμίδια “Παναγιωτόπουλος” είναι τα καλύτερα και επιλέγετε αυτά για την κατοικία σας, γιατί συνοδεύονται από γραπτή εγγύηση απεριόριστης διάρκειας, για την αντοχή τους σε όλες τις αντίξοες συνθήκες και την κάλυψη των προδιαγραφών κατά ΕΝ 1304.
Τα κεραμίδια μας ελέγχονται συνεχώς, σύμφωνα με τις προδιαγραφές που ορίζει το πρότυπο ΕΛΟΤ ΕΝ 1304, για την μηχανική τους αντοχή, την αντοχή στον παγετό και την υδατοπερατότητά τους, σε ιδιόκτητο εργαστήριο από άρτια καταρτισμένο επιστημονικό προσωπικό της “Παναγιωτόπουλος ΑΒΕΕ”.

 

  • Αυτά που είναι 100% φτιαγμένα από πηλό, χωρίς χρωστικές ουσίες.

Η επίτευξη της απόχρωσης των κεραμιδιών γίνεται με φυσικό τρόπο, με την προσεκτική επιλογή Α’ Υλών σε κατάλληλες αναμίξεις που με το ψήσιμο στις θερμοκρασίες που πρέπει, αποκτούν την επιθυμητή απόχρωση. Το χρώμα των κεραμιδιών είναι πλέον φυσική ιδιότητα των κεραμιδιών και δεν αλλάζει ούτε επηρεάζεται από τον χρόνο και τις καιρικές συνθήκες, σε αντίθεση με τα τσιμεντένια κεραμίδια, των οποίων το χρώμα είναι προϊόν βαφής, η οποία αργά ή γρήγορα, θα ξεθωριάσει.
Επιπλέον, τα κεραμίδια “Παναγιωτόπουλος” όντας φυσικά και πραγματικά κεραμικά υλικά έχουν το χαρακτηριστικό της διαπνοής, εκβάλλοντας φυσικά τους υδρατμούς της στέγης, ρυθμίζοντας το μικροκλίμα της κατοικίας και προσφέροντας ιδανικές συνθήκες διαβίωσης.

 

  • Τα κεραμίδια που είναι οικολογικά και φιλικά προς το περιβάλλον.

yourbusiness-and-the-environmentΤα κεραμίδια “Παναγιωτόπουλος” παράγονται με φυσικά υλικά (πηλό) χωρίς προσθήκη χημικών.
Επιπλέον, είναι υλικά με διάρκεια ζωής πρακτικά απεριόριστη, ενώ εφόσον χρειαστεί να απομακρυνθούν, είναι πλήρως ανακυκλώσιμα και δεν επιβαρύνουν το περιβάλλον, ενώ είναι χημικά ουδέτερα μη περιέχοντας τοξικές ή βλαβερές ουσίες για το περιβάλλον και τους οργανισμούς.

 

  • Αυτά που δεν έχουν ούτε σιλικόνη, ούτε σμάλτο, ούτε άλλες επιχρωματώσεις, έτσι ώστε να μπορούν να αναπνέουν και να εκβάλλουν προς τα έξω τους υδρατμούς που δημιουργούνται. Έτσι, η στέγη μας «αναπνέει», χωρίς υδροπερατότητα, γιατί να κεραμίδια έχουν ιδανική δομή στο σώμα που τα κάνει αδιαπέραστα στο νερό, αλλά αναπνέουν και δροσίζουν την στέγη.

Τα κεραμίδια “Παναγιωτόπουλος”, λόγω της ιδανικής πορώτητας που έχει η μάζα τους, επιτρέπουν την διαπνοή, χωρίς να στάζουν νερό. Αυτή είναι μια ισορροπία που επιτυγχάνεται με την προσεκτική επιλογή των Α’ Υλών και το ψήσιμο σε κατάλληλες, υψηλές θερμοκρασίες.
Ανταγωνιστικά προϊόντα, επιλέγουν την λύση της σιλικόνης για να επιτύχουν την μή υδατοπερατότητα, δημιουργώντας στην αγορά έναν μύθο, ότι τα κεραμίδια δεν πρέπει να απορροφούν νερό. Αυτό είναι λάθος, αντίθετα τα κεραμίδια σαν πορώδη υλικά μπορεί και πρέπει να απορροφούν νερό, άλλωστε χάρη σε αυτή την ιδιότητα επιτυχγάνουν τις θετικές ιδιότητες που μόνο τα κεραμικά έχουν, ωστόσο δεν πρέπει να στάζει το νερό στην εσωτερική πλευρά (δείτε σχετικό τεχνικό άρθρο περί στεγανότητας κεραμιδιών και κεραμοσκεπής).
Αυτός ο μύθος έχει δημιουργηθεί βασικά γιατί τα συγκεκριμένα κεραμίδια, χωρίς την προσθήκη σιλικόνης διαπερνώνται από το νερό πολύ εύκολα, μή μπορώντας να περάσουν επιτυχημένα την δοκιμή υδατοπερατότητας. Είναι κεραμίδια που χωρίς την σιλικόνη, είναι εκτός προδιαγραφών.
Και η σιλικόνη είναι ένα υλικό που δεν αντέχει για πολλά χρόνια στην ακτινοβολία UV που δέχεται από τον ήλιο: μετά από λίγα χρόνια, η στέγη θα στάζει, και τα κεραμίδια θα σπάζουν εύκολα στον παγετό.
Μην παρασύρεστε λοιπόν, από marketing tricks που μπορεί να σας δείχνουν ένα κεραμίδι που το νερό τσουλά επάνω του και απομακρύνεται, ως κάτι το εκπληκτικό: είναι απλή σιλικόνη.

Η εταιρεία μας διαφοροποιείται και καινοτομεί στον τομέα αυτό, έχοντας επιλέξει τον δύσκολο και επίπονο δρόμο της ποιότητας, με κεραμίδια που επιτυγχάνουν σε όλες τις δοκιμές υδατοπερατότητας και παγετού, χωρίς την ανάγκη προσθήκης σιλικόνης.
Κατά παραγγελία, μπορούμε να προσθέσουμε εαν ο πελάτης το επιθυμεί (δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο όσον αφορά την παραγωγική διαδικασία, καθώς πρόκειται για μια απλή εμβάπτιση σε κατάλληλο διάλυμα), αλλά είμαστε σίγουροι ότι τα κεραμίδια μας θα αντέξουν και χωρίς αυτό, και δεν θα έχουν πρόβλημα όταν η επιφανειακή επικάλυψη καεί από την ηλιακή ακτινοβολία.
Επιπλέον, στην εταιρεία μας δεν ακολουθούμε την τάση της αγοράς με υιοθέτηση τεχνολογιών σιλικόνης, αλλά κατόπιν εκτεταμμένης έρευνας χρησιμοποιούμε, όταν μας ζητείται, νέα εξελιγμένα υλικά τα οποία επιτυγχάνουν τον υδροφοβισμό της επιφάνειας ώστε αυτή να μην απορροφά πολλή υγρασία και μαυρίζει από μήκυτες, επιτρέποντας παράλληλα την διαπνοή της στέγης.

 

  • Αυτά που δεν έχουν φθορά κατά την παράδοση, ούτε κατά την τοποθέτηση και το κόψιμο από τον μάστορα, που γίνεται χωρίς φθορές.

Όπως μπορείτε να ενημερωθείτε εκτενέστερα στο άρθρο μας “Κεραμίδια: Περί οικονομίας ο λόγος!“, τα κεραμίδια της εταιρείας μας έχουν την μεγαλύτερη αντοχή και παραδίδονται με μηδενική φθορά στο εργοτάξιο. Επιπλέον, λόγω της δομής τους παρουσιάζουν μηδενική φθορά κατά την τοποθέτηση και κατά τις εργασίες κατασκευής της στέγης, προσφέροντας ταχύτητα στην κατασκευή και εξοικονόμηση χρόνου και κατά συνέπεια, πόρων.

 

  • Αυτά που έχουν άριστη τοποθέτηση, γιατί είναι ευθύγραμμα και δεν σπάνε όταν πατάμε πάνω σ’ αυτά κατά την τοποθέτηση.

Ο σχεδιασμός των κεραμιδιών “Παναγιωτόπουλος” είναι τέτοιος, που επιτρέπει την άριστη εφαρμογή των κεραμιδιών. Σε συνδυασμό με την ιδιαίτερα υψηλή μηχανική αντοχή τους (έως 250kgr ανά τεμάχιο, η μεγαλύτερη στην εγχώρια αγορά), τα κεραμίδια δεν σπάζουν κατά την τοποθέτηση επιτρέποντας στα συνεργεία εφαρμογής να εκτελέσουν με ταχύτητα και ασφάλεια τις εργασίες, χωρίς τον φόβο να σπάσει κάποιο τεμάχιο και να πρέπει να αποκατασταθούν φθορές.
Έτσι η στέγη παραδίδεται γρήγορα, οικονομικά, και χωρίς φύρα υλικών.

 

  • Αυτά που προτείνει ο μάστορας, γιατί ξέρει πως είναι πολύ καλά, αυτά που έχουν καλό όνομα στην αγορά.

Οι έμπειροι τεχνίτες – κατασκευαστές κεραμοσκεπών, που έχουν δουλέψει τα υλικά της εταιρείας μας τα προτείνουν ανεπιφύλακτα. Είναι τέτοια η εμπιστοσύνη που έχουν στα προϊόντα μας, που υπάρχουν περιπτώσεις τεχνιτών που προτιμούν τα κεραμίδια “Παναγιωτόπουλος” και δεν τα αλλάζουν, με κανένα άλλο υλικό! Ξέρουν, ότι με τα κεραμίδια “Παναγιωτόπουλος” οι εργασίες θα αποπερατωθούν γρήγορα, οικονομικά, αξιόπιστα ενώ θέλουν να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο, ότι ο πελάτης τους δεν θα τους παραπονεθεί για το υλικό που του πρότειναν.

 

  • Αυτά που έχουν Ευρωπαϊκές προδιαγραφές (EN 1304).

ce_small

Τα κεραμίδια “Παναγιωτόπουλος” κατασκευάζονται ακολουθώντας τις Ευρωπαϊκές προδιαγραφές, κατά ΕΝ 1304, σε όλα τα στάδια παραγωγής τους. Επιπλέον, γίνονται εργαστηριακές δοκιμές στα πλαίσια του ανωτέρω προτύπου, ακολουθούνται αυστηρές διαδικασίες ελέγχου της παραγωγής στο εργοστάσιο, και τοποθετείται σήμανση CE.

 

  • Διαλέγουμε κεραμίδια «Παναγιωτόπουλος» επειδή είναι τα καλύτερα και παράγονται με διαδικασίες πιστοποιημένες κατά ISO 9001 & 14001

Η “Παναγιωτόπουλος Κεραμοτουβλοποιία ΑΒΕΕ” έχει εντάξει τις αρχές της ποιότητας και της περιβαλλοντικής διαχείρισης, σε όλο το φάσμα της λειτουργίας της, από την σύλληψη, μελέτη και σχεδιασμό του προϊόντος, την επιλογή και εξόρυξη των Α’ Υλών, ως την Παραγωγή, τον Ποιοτικό Έλεγχο και την Εξυπηρέτηση μετά την Πώληση.Είναι η πρώτη κεραμοποιία που πιστοποίησε τις διαδικασίες της με ΕΛΟΤ ΕΝ ISO 9001 και ΕΛΟΤ ΕΝ ISO 14001, με φορέα TUV_hellas_iso14001 (2)πιστοποίησης την TUV Nord, έναν από τους πιο αξιόπιστους φορείς πιστοποιήσεων παγκοσμίως!
 

 

 

  • Η επιχείρηση σέβεται και είναι δίπλα στον πελάτη.

satisfiedΗ σχέση μας, δεν τελειώνει με την πώληση. Αντιθέτως, μόλις αρχίζει! Σε ό,τι χρειαστείτε, θα μας βρείτε δίπλα σας!

 

 

 

Αν έχετε και άλλες απορίες, ή θέλετε μια προσφορά, καλέστε μας στα τηλέφωνα 26220 27374 και 26220 27375. Η διοίκηση και το προσωπικό της εταιρείας μας, θα χαρεί να σας εξυπηρετήσει και να απαντήσει στα ερωτήματά σας!
Προτιμάτε την ηλεκτρονική επικοινωνία; Στείλτε μας ένα mail, στο info@panagiotopoulos.gr.

Επικοινωνία

Παναγιωτόπουλος Κεραμοτουβλοποιία ΑΒΕΕ
82ο χλμ Πάτρας-Πύργου- Αρχ. Ολυμπίας
Δουναίικα Ηλείας, ΤΚ 27200 - Αμαλιάδα
Τηλ.: (+30) 26220 27374
Fax: (+30) 26220 38054
Email: info@panagiotopoulos.gr
Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης

WCAG 2.0 (Level AA)

Social Media

facebook twitter google plus linkedin