banner
Ερωτήσεις?   +30.2622027374-375   info@panagiotopoulos.gr

Κεραμίδια: Περί οικονομίας ο λόγος!

home-valueΠολλές φορές, οι πελάτες μας ρωτούν σχετικά με την τιμή των προϊόντων μας! Η τιμή είναι κάτι που ενδιαφέρει φυσικά τον καταναλωτή, καθώς επηρεάζεται το συνολικό κόστος της κατασκευής, είναι όμως τα φθηνότερα κεραμίδια, συνάμα τα οικονομικότερα;

Μήπως, επιλέγοντας “τα φθηνότερα κεραμίδια”, ο αγοραστής τελικά θα αναγκαστεί να βάλει το χέρι βαθύτερα στην τσέπη;

Τα κεραμίδια που θα επιλέξετε για το νέο σας σπίτι, δεν αρκεί να είναι απλά “φθηνά”, για να είναι οικονομικά! Δεν είναι λίγες οι φορές που συνεργάτες μας εξηγούν ότι εμπιστεύονται τα κεραμίδια “Παναγιωτόπουλος”, γιατί έχουν μηδενική φθορά κατά την μεταφορά και την διακίνησή τους! Ανοίγοντας την παλέττα, ο μάστορας μπορεί να χρησιμοποιήσει τα κεραμίδια που έχουν αγοραστεί, στο σύνολό τους, αντίθετα με “φθηνά” κεραμίδια, με την μισή καμπτική αντοχή, όπου είναι αναγκασμένοι να απομακρύνουν αρκετά τεμάχια ως “φύρα”.

Και αν τα κεραμίδια αυτά φθάσουν σώα ως την κατασκευή, υπάρχει το ακόμα πιο επίπονο “τεστ” που πρέπει να περάσουν: αυτό της τοποθέτησης, εκεί όπου τα κεραμίδια “Παναγιωτόπουλος” με την άριστη δομή, εφαρμογή και αντοχή τους, επιδεικνύουν υποδειγματική συμπεριφορά, επιτρέποντας στους τεχνίτες να πατούν επάνω χωρίς να σπάζουν, ολοκληρώνοντας τις εργασίες τοποθέτησης πολύ πιο γρήγορα και χωρίς φύρα.

Επίσης, για ειδικές κατασκευές και σημεία όπου τα κεραμίδια χρειάζεται να κοπούν, η δομή και το καλό ψήσιμο των κεραμιδιών “Παναγιωτόπουλος”, δίνει το πλεονέκτημα της γρήγορης και ακριβούς διαδικασίας κοπής, χωρίς να σπάσουν ή να θρυμματιστούν.

Έτσι, οι εργασίες τοποθέτησης ολοκληρώνονται γρήγορα και τόσο το συνεργείο τοποθέτησης όσο και ο ιδιοκτήτης, βγαίνουν αμοιβαία κερδισμένοι!

Μετά το πέρας της κατασκευής, δεν είναι λίγες οι φορές που ένας τεχνίτης, θα χρειαστεί να ανέβει στην κεραμοσκεπή για την εκτέλεση ποικίλων εργασιών: μια κεραία λήψης τηλεοπτικού σήματος, μια τοποθέτηση ηλιακών συλλεκτών ζεστού νερού/ηλιακού, τοποθέτηση φωτοβολταϊκού συστήματος, άλλες φορές η κατασκευή μιας καμινάδας τζακιού, πάντα σε μια οικοδομή υπάρχουν “μερεμέτια” που προϋποθέτουν πρόσβαση στην στέγη!

Φανταστείτε λοιπόν κατά την εκτέλεση τέτοιου είδους εργασιών, κάποιο ή κάποια κεραμίδια, να σπάσουν! Ακόμα χειρότερα, φανταστείτε να σπάσουν χωρίς αυτό να γίνει άμεσα αντιληπτό!
Στην μεν πρώτη περίπτωση θα χρειαστεί να πληρώσετε τα έξοδα επισκευής, στην δε δεύτερη κατά την διάρκεια των βροχοπτώσεων, όσο καλή κι αν είναι η υγρομόνωση (που επιβάλλεται να υπάρχει, περισσότερα διαβάστε εδώ!), είναι εξαιρετικά πιθανόν τα νερά της βροχής να εισρεύσουν στα υποκείμενα στρώματα προκαλώντας ζημιά στα ξύλινα μέρη της κεραμοσκεπής, καθώς και εμφάνιση υγρασιών/διάβρωση στα οριζόντια/κεκλιμένα δομικά στοιχεία της οικοδομής (πλάκα, τοιχεία κλπ). Αυτό θα συμβεί γιατί η υγρομόνωση, είναι κατασκευασμένη για την απομάκρυνση τυχόν υγρασιών που θα περάσουν από τα διάκενα των επικαλύψεων των κεραμιδιών, και δεν μπορεί να παίξει τον ρόλο του κυρίως υλικού επικάλυψης!
Το κόστος επισκευής σε αυτή την περίπτωση πολλαπλασιάζεται, καθώς εκτός της αντικατάστασης των κεραμιδιών, θα πρέπει ενδεχομένως να ξηλωθεί μέρος της στέγης για να αποκατασταθεί περαιτέρω ζημιά σε αυτήν, ενώ ίσως χρειαστεί να γίνουν εργασίες επισκευής και σε άλλα δομικά στοιχεία που τυχόν έχουν υποστεί διάβρωση λόγω της υγρασίας!

Αντίστοιχης σημαντικότητας είναι τα προβλήματα που μπορεί να δημιουργηθούν από την φθορά λόγω μειωμένης αντοχής σε παγετό, ενός “φθηνού” -αλλά “καλού” κατά τα άλλα- κεραμιδιού!
Τα κεραμίδια που δεν είναι καλά ψημένα, ή που οι πρώτες ύλες τους (είδη πηλού) δεν είναι επιλεγμένες με την γνώση και την ποιοτική προσέγγιση που απαιτείται, παρουσιάζουν μειωμένη αντοχή στις ακραίες συνθήκες παγετού που επικρατούν σε ορισμένες περιοχές.
Σε τέτοιες περιπτώσεις, τα κεραμίδια αρχίζουν να θρυμματίζονται και να σπάζουν, και χρειάζεται μερική ή ολική αντικατάσταση της στέγης, για να αποφύγουμε τυχόν προβλήματα!

Όλα αυτά φυσικά μπορούν να ελαχιστοποιηθούν – αποφευχθούν εξαρχής, επιλέγοντας τα κεραμίδια με την κορυφαία επίδοση της αγοράς σε καμπτική αντοχή, αυτά που συνοδεύονται με γραπτή εγγύηση απεριόριστης διάρκειας, για την καμπτική αντοχή τους, την αντοχή στον παγετό και όλες τις αντίξοες συνθήκες.
Όσα χρόνια και αν περάσουν, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι με τα κεραμίδια “Παναγιωτόπουλος” έχετε κάνει την σωστή επιλογή, τόσο όσον αφορά την ποιότητα όσο και την οικονομία στην κατασκευή σας!

Η εταιρεία “Παναγιωτόπουλος ΑΒΕΕ” είναι πιστοποιημένη με ΙSO 9001 για την ποιότητα από το 2000, και ISO 14001 από το 2004 για την περιβαλλοντική διαχείριση, από τον κορυφαίο οργανισμό TÜV Hellas (TÜV Nord Group), ενώ έχει ιδιόκτητο πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο δοκιμών, έρευνας και ποιοτικού ελέγχου και απασχολεί αρτίως καταρτισμένο επιστημονικό προσωπικό για την διασφάλιση της ποιότητας, την έρευνα και την ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων (για τα κεραμίδια τηρούνται οι προδιαγραφές και εκτελούνται όλες οι δοκιμές, σύμφωνα με το ευρωπαϊκό πρότυπο EN 1304, ενώ εφαρμόζεται σήμανση CE).

Στα κεραμίδια εν γένει, οι τιμές που θα βρείτε στην αγορά κυμαίνονται (χονδρικά) από 10 έως 12-13 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο.
Όταν λοιπόν, κληθείτε να κάνετε την επιλογή βασιζόμενοι στο οικονομικό κριτήριο, λάβετε υπόψη μήπως για μια διαφορά τάξης μεγέθους 100 έως 200€ στο σύνολο της στέγης, θυσιάζετε την προστασία του σπιτιού σας…

Επικοινωνία

Παναγιωτόπουλος Κεραμοτουβλοποιία ΑΒΕΕ
82ο χλμ Πάτρας-Πύργου- Αρχ. Ολυμπίας
Δουναίικα Ηλείας, ΤΚ 27200 - Αμαλιάδα
Τηλ.: (+30) 26220 27374
Fax: (+30) 26220 38054
Email: info@panagiotopoulos.gr
Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης

WCAG 2.0 (Level AA)

Social Media

facebook twitter google plus linkedin